Ministerie van Buitenlandse Zaken

Sociale Media Atlas

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik in het Twitter-overzicht?

Bent u werkzaam bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en heeft u een Twitteraccount, dan kunt u in het Twitteroverzicht worden opgenomen. U bepaalt zelf of u dat wilt of niet. Om uw account toe te voegen moet u de instructies volgen die staan beschreven op het Rijksportaal.

Hoe kom ik in het LinkedIn-overzicht?

Bent u werkzaam bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en heeft u een account op LinkedIn, dan kunt u in het LinkedIn-overzicht worden opgenomen. U bepaalt zelf of u dat wilt of niet. Om uw account toe te voegen moet u de instructies volgen die staan beschreven op het Rijksportaal.

Hoe kom ik in het Facebook-overzicht?

Medewerkers van Buitenlandse Zaken kunnen zichzelf laten opnemen in het overzicht van Twitter- of LinkedIn-accounts. Voor Facebook is dit niet mogelijk. Om de eenvoudige reden dat de meeste mensen Facebook voor persoonlijke doeleinden inzetten en deze niet koppelen aan hun werk of werkgever.

Waar meld ik een zakelijk account?

Heeft uw directie, project of ambassade een account op de sociale media, maar vindt u deze niet terug in één van de overzichten, stuur dan een bericht met URL naar COM-online@minbuza.nl. Ook Chefs de Post kunnen via dit e-mailadres hun account aanmelden.

Ik wil ook een account, hoe doe ik dat?

Bent u van plan een account namens het ministerie van Buitenlandse Zaken te openen, dan neemt u altijd eerst contact op met de directie Communicatie voor advies, toetsing en registratie (Paul Frank of Mirjam Suurmeijer). Voor sociale media-accounts van BZ is een aantal spelregels opgesteld.

Hoe actueel zijn de aantallen fans en volgers?

De accountgegevens die getoond worden in deze Sociale Media Atlas worden automatisch ververst. De verschillende sociale netwerkdiensten hebben echter eigen regels voor het maximum aantal opvragingen per dag. Het kan dus voorkomen dat de getallen in deze atlas soms iets achterlopen op het werkelijke aantal fans of volgers.